Spaghetti a la vongole


Mooi by Org de Rac
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Du behöver
Spaghetti a la vongole
400g spaghetti eller Linguine
4 stora vitlöksklyftor
1 msk sambal oelek
300g Vongole (Eller hjärtmusslor)
2 msk hackad persilja
2 dl bra olivolja
salt och peppar
Spaghetti Vongole är otroligt lätt att laga men så fantastiskt gott. Nyckel är att ha bra ingredienser så blommar rättens rena smaker verkligen ut!
Gör så här:
Koka spaghettin i rikligt med vatten och lite salt. Se till att pastan inte blir överkokt, den ska vara al dente, dvs ha tuggmotstånd. Medan pastan kokar så hetta upp olivolja i en tjockbottnad panna. Fräs vitlöken i oljan i någon minut, tillsätt därefter sambal oelek och låt det fräsa ihop, lägg i musslorna och låt dem ligga ett tag och suga åt sig kryddorna. Häll sedan i pastan som är al dente och blanda allt väl. Smaka av så att sältan är bra, salta efter behag.
Tillsätt sedan hackad persilja och servera pastan varm.
I glaset har vi ett friskt glas Mooi by Org de Rac.