Tre goda crostinis samt bubbelburk

Bubbelburk

Art.nr. 754715

Bubbelburk

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Tapenade

crostinis
300g urkärnade svarta oliver
3 sardellfiléer
1 msk kapris
10 stora färska basilikablad
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
pressad citronsaft
svartpeppar

Räkor och citroncrème

Crostinis
skalade räkor
2 dl crème fraische
finrivet skal av 1 citron
salt och peppar
dill

Parmaskina och färskost

1 paket parmaskinka
100g philladelphia
crostinis
1 msk balsamvinäger
2-3 kvistar persilja

Här kommer tre goda röror som är jättegoda att bre på ett par salta crostinis. Tillsammans med bubbelburk så har ni perfekt plockmat till gästerna!

Hemlagad Tapenad

Gör så här:

Låt oliverna rinna av väl. Mixa oliver, sardelle, kapris och basilika i en matberedare, mixer eller med en mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som maskinen går. Smaka av med finriven vitlök, cistonsaft och svartpeppar. Servera på crostinis.

Räkor och citroncrème

Lägg ut crostinis på en bricka. Låt räkorna rinna av väl. Vispa riktigt kall crème fraische med en elvisp så den blir fast. Vänd ner rivet citronskal och smaka av med salt och peppar. Spritsa citroncreme på crostinis och lägg ut två räkor per crostini. Garnera med lite dill och en liten bit citron.

Färskost och parmaskinka

Bred ut en ordentlig klick färskost på crostinis, rulla ihop en parmaskinka och tryck fast i färskosten. Droppa ett droppa bättre balsamvinäger och toppa med en liten bit basilika eller persilja.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg