Hemmagjord Hamburger Helper

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Hamburger helper

500g köttfärs
1 liten guld lök
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkat persilja
1 tsk vitlökspulver
½ tsk cayenne
355 ml mjölk
355 ml köttbuljong
260 g makaroner, gärna macaroni
225 g tomatsås
225 g riven cheddar

För er som spenderat en del tid i USA så har ni säkert ätit Mac & Cheese eller Hamburger helper. Dessa har ofta en massa läskiga tillsatser och är kraftigt processerat men det går utmärkt att laga från grunden själv. Här kommer ett grundrecept.

Hetta upp en djup panna på medium värme. Bryn köttfärsen, lök, paprika. Persilja, vitlökspulver, Cayenne salt och peppar. Om ni har ett kött med mycket fett så vänta med kryddorna till dess att fettet har smält. Häll av överflödigt fett och krydda sedan.

Rör sedan i mjölk, buljong, pastan samt tomatsås. Låt koka upp och täck över med ett lock. Låt sjuda i ca 10–12 minuter tills pastan är al dente. Rör runt ett par gånger under denna tid.

Rör sedan i ost och servera direkt.

Detta är ett grundrecept som går att variera på många olika sätt. Vill ni ha mer grönsaker så riv i zucchini och morötter. Det går även utmärkt att göra med kalkonfärs samt andra kryddningar.

Hoppas det smakar!


Liknande inlägg

Föregående inlägg
Nästa inlägg