Drunken Noodles och ett glas Sauvignon Blanc!


Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…
Du behöver
Drunken noodles
⅔ dl risvinäger
2 msk. fisksås
Saften av en halv citron
1 msk. brunt socker
1 msk. sriracha sås
1 ¾ dl hackat kycklingkött
450 g. breda risnudlar kokta enligt anvisningar på förpackningen
⅔ dl rapsolja
4 hackade vitlöksklyftor
1 liten, tärnad lök
1 ⅛ dl ostronsås
2 msk. Soja sås
3 skalade och rivna morötter
1 tärnad tomat
2 ⅓ dl skivad svamp
½ babymajs
3 msk. hackad salladslök
2 ⅓ dl hackad koriander
Gör så här:
Blanda risvinäger, fisksås, citronsaft, farinsocker och srirachasås i en skål. Tillsätt kycklingen och täck väl. Marinera kycklingen i 1 timme.
Hetta upp rapsoljan i en stekpanna, fräs vitlök och lök i 5 minuter. Tillsätt kycklingen med marinaden och rör om väl. Sjud i 10 minuter. Under tiden koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
Rör ner resten av ingredienserna och fortsätt röra i 5 minuter. Servera tillsammans med ett krispigt glas Vid-A Sauvignon Blanc
PS: Gillar ni lite hetare mat så kärna ur en chili och skär i strimlor och stek tillsammans med lök och vitlök.
Hoppas det smakar!
Druvkunskap: Sauvignon Blanc