Rigatoni med arrabiata och chorizosås

Carpone Durif

Art.nr. 262301

Carpone Durif

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kaffe, lakrits och vanilj Läs mer…


Du behöver

Rigatoni med arrabiata och chorizosås

500 g torkad penne- eller rigatoni pasta
300 g chorizo, tunt skivad
2 msk extra virgin olivolja
1 stor lök, finhackad
1 tsk torkade chiliflakes
3 vitlöksklyftor, krossade
700 ml passata på flaska
250 ml vatten
1⁄2 tsk ljust mjukt farinsocker
15g grovt hackad bladspersilja
70g finriven parmesan
Salt och peppar

Gör så här:

Koka pastan i en stor kastrull med kokande vatten tills den nästan är mjuk; dränera. Lägg pastan i pannan och ställ åt sidan.

Stek under tiden chorizon i en stor stekpanna på medelhög värme, vänd då och då, i 2 minuter eller tills chorizon får färg. Ta bort från pannan; ställ åt sidan för att rinna av på hushållspapper.

Tillsätt olivoljan i samma stekpanna; stek löken, chilin och vitlöken under omrörning i 3 minuter eller tills löken mjuknat. Tillsätt passata, socker och 250 ml vatten. Koka upp. Sänk värmen till låg; låt sjuda, rör om då och då, i 7 minuter eller tills såsen har tjocknat något. Tillsätt chorizo; rör om och blanda väl. Tillaga i ytterligare 2 minuter eller tills den är genomvärmd. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt sedan denna arrabbiatasås och persiljan till den kokta pastan i pannan; rör om på medelhög värme tills den är genomvärmd. Rör ner parmesanen.

I glaset Carpone Durif

TIPS: se guide vin som passar till pasta