Rissoles med kyckling och zucchini


Cava Roy Brut Nature (Nyhet)
Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.
Du behöver
Rissoles
500g kycklingfärs
25g panko
40g finriven parmesan
3 salladslök, fint hackade
2 krossade vitlöksklyftor
1 vispa ägg
1 zucchini, grovt riven
Dressing
2 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 msk dijonsenap
1 msk honung
Gör så här:
Blanda färs, panko, parmesan, salladslök,vitlök och ägg i en stor skål. Pressa ur överflödigt vatten ur zucchinin och tillsätt till skålen. Krydda generöst med salt och peppar.
Skapa sedan ca 10 bollar och pressa ut dem till ca 7 cm breda puckar. Täck över med plastfolie och ställ in i kylen för att kyla ner dem.
Pensla eller spraya sedan de små biffarna med olivolja, pensla även luftfritösen som hettats upp i någon minut till 180°. Baka sedan i 10 minuter till dess att de fått en fin gyllene färg. Om ni inte har en airfryer så kan ni baka i ugn i ca 12-14 minuter på 200°.
Blanda sedan ingredienserna till dressingen och ringla den över de färdigbakade biffarna samt med en härlig sallad.
Ps. Det går även att servera dessa som ett snacks med ketchup!