Kyckling Pilau

Pink Pet

Art.nr. 639501

Pink Pet

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

I doften finns intensiva toner av jordgubbar men också toner av rosor och viol. I smaken har vinet en väl balanserad syra och en viss struktur vilket gör att vinet är också ett perfekt matvin. Även i smaken finns tydliga toner av Jordgubbar och en del hallon. Läs mer…


69 kr

Du behöver

Kyckling Pilau

2 msk olivolja
2 gula lökar, tunnt skivade
2 krossade vitlökar
9 dl vatten, kokande
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
450g kycklinglårfilé
350g basmatiris
salt och svartpeppar
1 kryddmått saffran
50g daddlar eller sultanrussin
225g tomater, hackade
1 stjärnanis
Koriander till garnering
30g cashewnötter, rostade

Gör så här:

Värm upp oljan i en tjock gryta/panna på medel värme. Tillsätt lök och vitlök och låt bli mjuk vilket tar ca 5 minuter. Lyft ut hälften av lökblandningen och lägg åt sidan. Tillsätt curry och gurkmeja och låt koka i ca 1 minut, rör sedan i kycklingen och låt kycklingen tillagas tills den fått en gyllende yta.

Rör i riset och sedan 9dl kokande vatten, salt och saffran. Täck med ett lock, minska värmen och låt lätt sjuda i ca 20 minuter eller tills riset är klart. När den mesta av vätskan har absorberats av riset så rör i lökblandningen, daddlar/russin samt tomater och låt koka försiktigt i ca 5 minuter,

Garnera med koriander samt rostade cashewnötter!

Till detta recept vill vi ha ett friskt och fräsch vin med bra syra. Pink PET är här en perfekt matchning!