Kyckling Pilau

Pink Pet

Art.nr. 639501

Pink Pet

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

I doften finns intensiva toner av jordgubbar men också toner av rosor och viol. I smaken har vinet en väl balanserad syra och en viss struktur vilket gör att vinet är också ett perfekt matvin. Även i smaken finns tydliga toner av Jordgubbar och en del hallon. Läs mer…


69 kr

Du behöver

Kyckling Pilau

2 msk olivolja
2 gula lökar, tunnt skivade
2 krossade vitlökar
9 dl vatten, kokande
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
450g kycklinglårfilé
350g basmatiris
salt och svartpeppar
1 kryddmått saffran
50g daddlar eller sultanrussin
225g tomater, hackade
1 stjärnanis
Koriander till garnering
30g cashewnötter, rostade

Gör så här:

Värm upp oljan i en tjock gryta/panna på medel värme. Tillsätt lök och vitlök och låt bli mjuk vilket tar ca 5 minuter. Lyft ut hälften av lökblandningen och lägg åt sidan. Tillsätt curry och gurkmeja och låt koka i ca 1 minut, rör sedan i kycklingen och låt kycklingen tillagas tills den fått en gyllende yta.

Rör o riset och sedan 9dl kokande vatten, salt och saffran. Täck med ett lock, minska värmen och låt lätt juda i ca 20 minuter eller tills riset är klart. När den mesta av vätskan har absorberats av riset så rör i lökblandningen, daddlar/russin samt tomater och låt koka försiktigt i ca 5 minuter,

Garnera med koriander samt rostade cashewnötter!

Till detta recept vill vi ha ett friskt och fräsch vin med bra syra. Pink PET är här en perfekt matchning!


Föregående inlägg

Tonfisk och bönsallad