Tonfisk och bönsallad

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Tonfisksallad

2x 400g Cannellibönor, avrunna och sköljda
1 liten röd lök
1 tsk rödvinsvinäger
225g tonfisk på burk i olja
4 msk färskt hackad persilja
Salt och svartpeppar

Ibland ska middagen bara gå fort och inte kosta allt för mycket. Men det är ingen ursäkt för att det inte ska smaka riktigt bra!

Gör så här:

Lägg bönor, röd lök samt vinäger i en bunke. Salta och blanda väl. Tillsätt tonfisk med sin olja och bryt sönder tonfisken i större bitar.

Tillsätt hälften av persiljan och vrid generöst med svartpepparkvarnen. Blanda samman allt försiktigt och tillsätt sedan den resterande persiljan på toppen.

Till denna rätt vill vi ha ett fruktigt och något aromatiskt vin men skön syra att matcha upp med. Då passarv vårt fyndvin Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon utmärkt till!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Thai kycklingsoppa

Nästa inlägg

Kyckling Pilau