Tonfisk och bönsallad

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Tonfisksallad

2x 400g Cannellibönor, avrunna och sköljda
1 liten röd lök
1 tsk rödvinsvinäger
225g tonfisk på burk i olja
4 msk färskt hackad persilja
Salt och svartpeppar

Ibland ska middagen bara gå fort och inte kosta allt för mycket. Men det är ingen ursäkt för att det inte ska smaka riktigt bra!

Gör så här:

Lägg bönor, röd lök samt vinäger i en bunke. Salta och blanda väl. Tillsätt tonfisk med sin olja och bryt sönder tonfisken i större bitar.

Tillsätt hälften av persiljan och vrid generöst med svartpepparkvarnen. Blanda samman allt försiktigt och tillsätt sedan den resterande persiljan på toppen.

Till denna rätt vill vi ha ett fruktigt och något aromatiskt vin men skön syra att matcha upp med. Då passar Morande Estate Sauvignon Blanc utmärkt till!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg