Thai kycklingsoppa
Art.nr.
Du behöver
Thai Kycklingsoppa
1 msk olivolja
450g kycklingbröst, strimlade
2 vitlöksklyftor
1 msk grön thaicurry pasta
1 citrongrässtjälk, finhackad
1 tsk riven färsk ingefära
1 liter kycklingfond, het
75g risnudlar
150g sockerärtor
125g böngroddar
½ röd paprika
Salladslök
2 msk thai fisksås
Zest och juice från 1 lime
Koriander, finhackad till garnering
Gör så här:
Hetta upp oljan i en stor panna på medium värme. Tillsätt kyckling, vitlök, currypastan, citrongräs samt ingefära och låt koka under konstant omrörning i ca 5 minuter tills kycklingen fått en gyllenbrun yta.
Tillsätt den varma buljongen och låt koka upp, låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt. Tillsätt nudlarna och låt koka i 1 minut. Tillsätt sockerärtor samt paprika och kika i två minuter till.
Tillsätt böngroddar, salladslök, fisksås samt limezest och juice och låt allt försiktigt värmas upp.
Slå upp i soppskålar och garnera med färsk koriander!
Till denna lite heta rätt behöver vi ett vin som är friskt och fräscht med härlig pigg frukt samt även en bra fruktsyra som skapar en brygga till denna kryddiga rätt. Verus Vineyards Sauvignon Blanc är en utmärkt matchning till denna härliga rätt!
Låt det smaka!