Fisksoppa med rökt kolja

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

Art.nr. 293001

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Fisksoppa med rökt kolja

25g smör
2 gul lök, fint hackade
125g tjocka skivor rökt bacon, skivat
3 finhackade vitlöksklyftor
600 ml mjölk
500ml vatten
450g potatis, skurna i kvadrater
2 selleristjälkar
140g söta majskorn typ Green Giant (Avrunna)
450g rökt koljafilé
Salt
Nymalt svartpeppar

Gör så här:

 

Hetta upp smöret i en stor kastrull/gryta. Tillsätt löken och låt steka försiktigt i ca fem minuter till de mjuknat. Tillsätt bacon, vitlök och låt koka i ca 5 minuter.

Tillsätt mjölk och 500ml kokande vatten. Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt sedan potatis, selleri och majs och låt koka försiktigt i 10-15 minuter tills grönsakerna har mjuknat.

Rör sedan i bitar av koljan och täck grytan med lock och tillaga i ca 10 minuter tills fisken är fint tillagad.

Lägg upp i soppskålar och servera direkt!

 

Till detta härliga recept vill vi ha ett friskt vin med både bra frukt och mineralitet!

Cameleon Unoaked Chardonnay blir en perfekt matchning till denna rätt!

 

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Vin-quiz 12

Nästa inlägg

Thai kycklingsoppa