Sesambiff med äggnudlar


Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…
Du behöver
Sesambiff
salt
peppar
300 gram biff
Marinad
0,5 dl sesamolja
2 msk sesamfrö
2 st vitlöksklyftor
Sallad
2 st morötter
1 st paprika
0,5 st purjolök
4 msk rapsolja
2 tsk sambal oelek
Sås
1,5 msk socker
2,5 dl köttbuljong
3 msk japansk soja
1,5 msk maizenamjöl
Strimla köttet och lägg på ett fat. Häll på hälften av sesamoljan och pressa vitlöken över. Låt marinera i ca 10 min.
Strimla grönsakerna och blanda med rapsolja och sambal oelek. Smaka av med salt.
Blanda socker, buljong och soja till såsen. Låt koka några minuter så att sockret löser sig. Red med maizenamjöl utrört i lite vatten.
Rosta sesamfröna bruna i het stekpanna med lite sesamolja. Blanda ner i såsen och smaka av med salt eller soja.
Salta och peppra köttet. Grilla eller stek dem några minuter tills de är klara.
Servera med äggnudlar.
Asaiatisk och thaibaserad mat är ibland lite svår att matcha med vin då de heta kryddorna ofta tar över. Vi provade detta recept med Marlborough Estate Sauvignon Blanc och det fungerade riktigt bra tack vare vinets friska syra!
Hoppas det smakar!





