Ugnsbakad Feta Pasta med Rostade Tomater och Ost
Denna trendiga ugnsbakade feta pasta är både enkel och smakrik. Med krämig fetaost och saftiga, ugnsrostade tomater får du en smakexplosion i varje tugga. Perfekt för en snabb och imponerande…
Producent Marlborough Estate | Land Nya Zeeland | Region Marlborough | |
Årgång 2021 | Typ Rosé | Storlek 750 ml | Alkohol 9,5 % |
Druva 98 % Sauvignon Blanc, 2 % Malbec | Smakstil -- | Art. nr. 602601 |
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad.
Torr, frisk och aromatisk rosé med lättare alkoholhalt.
Vinet kommer från regionen Marlborough i Nya Zeeland. Marlborough är beläget på den nordöstra delen av Nya Zeelands södra öar.
Regionen är en av de soligaste och torraste i Nya Zeeland. Detta i kombination med ett relativt svalt klimat ger goda förutsättningar för en långsam och smakintensifierande mognadsperiod för de druvor som odlas.
Marlborough är en av världens yngsta vinregioner och i år är det endast 40 år sedan den första vinrankan planterades för kommersiellt bruk. Visserligen planterades den första vinrankan redan 1819 men det dröjde länge innan en industriell produktion vuxit fram.
Jordmånen där producenten Marlborough Estate odlar sina druvor består av en kombination av siltig sand och lerjord blandad med sediment av bergarten graywacke, samt ett överliggande lager av slamsten. Denna jordmån kallas lokalt för Seddon soils. Den siltiga jorden består av flera lager där mängden sediment, lerjord och sandsten varierar.
Sedon soils är en mycket bördig jordmån och den svarar bra på bevattning. I Sverige är siltig jord vanlig och finns över hela landet.
Både i Sverige och i denna region av Nya Zeeland har jordmånen skapats av att glaciärer har dragit jordmånen från berg till havet.
Druvorna var vid skörd lagom mogna med låg sockernivå för att garantera ett torrt vin som representerar regionen och sin lokala terroir. Druvorna skördades under en svalare tid på dygnet och pressades sedan hastigt och lätt. Efter en snabb kalljäsning stabiliserades vinet och vid denna tidpunkt blandades de två druvsorterna Sauvignon Blanc och Malbec. Druvorna blandades enligt Saigneemetoden vilket innebär att malbecdruvornas skal under en kort maceration tillåts “blöda” färgpigment till vinet.
Marlborough Estate är medlemmar i SWNZ (Sustainable Winegrowers New Zeeland) vilket är ett industriinitiativ i syfte att bland annat värna om miljön samt ta fram en industripraxis för ett hållbart arbete i vingården och vineriet. På 1990-talet sattes Sauvignon Blanc från Marlborough på kartan då flera uppmärksammade denna nästan överaromatiska druva. Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé har dessa klassiska toner.
Denna trendiga ugnsbakade feta pasta är både enkel och smakrik. Med krämig fetaost och saftiga, ugnsrostade tomater får du en smakexplosion i varje tugga. Perfekt för en snabb och imponerande…
Denna enkla kycklingrätt är en mycket populär japansk rätt, med hjälp av Sous Videtekniken så tillagas maträtten med mindre olja än vad många restauranger använder. Gör så här: Sätt sous…
I tio veckor framöver så kommer våra onsdagsrecept vara vegetariska i ett samarbete med recept från matmagasinet VEGO. Den här bönburgaren är proppfull med smaker från chili, vitlök, koriander, spiskummin…
Biff och broccoliwok är en härlig maträtt man kan få ett starkt sug efter och en given klassiker för många kinarestaurangbesök. Det är faktiskt inte alls svårt att få till…
Vad är godare, mer läskande och vackrare än glittrande rosévin i glaset en lat sommardag? Rosévin i allsköns olika nyanser är idag omåttligt populärt både att njuta i ensam majestät,…
Våren är på ingång, igen, och många av oss passar på att ta en härlig långhelg. Så varför inte passa på att ta en härlig promenad och plocka de spröda…
Att laga indisk mat behöver inte vara komplicerat men det kräver en hel del ingredienser. Prova med denna sydindiska gryta Mixa vitlök och kryddor. Smält smöret i en tjock stekpanna…
Alla möjliga varianter av sallad beskrivs som en Ceasar Sallad men den klassiska versionen har alltid följande ingredienser: Vitlök, ägg, citronjuice, anjovis samt äkta parmesan. Kompromissa kring någon av dessa…
Béchamelsås Värm upp mjölk på låg värme samt salta och peppra. Smält smör i en annan kastrull och sikta ner mjöl tillsammans med det smälta smöret. Tillsätt lite mjölk i…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.