Biff och Broccoliwok

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Biff och Broccoliwok

150 ml kinesisk soja med lågt saltinnehåll
Juice från 1/2 lime
3 msk brunt socker
2 msk majsstärkelse
Havssalt
Svartpeppar, nymalen
500g ryggbiff
2 msk vegetabilisk olja
3 vitlöksklyftor
7 dl kycklingbuljong
2 msk sriracha
1 broccoli
Sesamfrö
Salladslök

Biff och broccoliwok är en härlig maträtt man kan få ett starkt sug efter och en given klassiker för många kinarestaurangbesök. Det är faktiskt inte alls svårt att få till hemma!

Gör så här:

Blanda lite mer än hälften av sojan, limejuicen, 1 msk brunt socker och 1 matsked majsstärkelse i en bunke. Tillsätt köttet i skurna strimlor och salta och peppra. Marinera i 20 minuter.

Hetta upp en stor wokpanna eller större gryta tillsammans med oljan på medium värme. Lägg i köttet och stek i omgångar så att alla ytor blir fint stekta. Stek köttet i ca 2 minuter per sida. Lägg sedan åt sidan. I samma gryta tillsätt vitlök och rör denna i ca 1 minut. Tillsätt därefter kycklingbuljong, 1 msk majsstärkelse, 2 msk brunt socker, den resterande sojan samt sriracha. Låt detta koka upp tills det sjuder. Tillsätt broccoli i små buketter och låt allt sjuda tills broccolin är smäll och fin. Detta tar ca 5 minuter.

Smaka av med salt och peppar och tillsätt till sist köttet!

Servera tillsammans med ett kallt glas Marlborough Estate Sauvignon Blanc!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg