Mulligatawny – Sydindisk gryta

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


99 kr

Du behöver

Indiskt Gryta

1 vitlöksklyfta, hackad
¼ tsk mald kummin
6 finkrossade kryddnejlikor
1 msk currypulver
¼ msk mald ingefära
50g smör
1 rostad kyckling skuren i bitar
3 selleristjälkar, tunna skivor
2 stora lökar, hackade
2 morötter tärnade
1 purjolök, endast vita delen, tunt skivad
2,4 liter kycklingfond
Salt och peppar
200g långkornigt ris
2 äpplen, tärnade
225 ml naturelyoghurt
2 msk citronsaft
150 ml vispgrädde, lätt uppvärmd

Att laga indisk mat behöver inte vara komplicerat men det kräver en hel del ingredienser. Prova med denna sydindiska gryta

Mixa vitlök och kryddor. Smält smöret i en tjock stekpanna på medium värme. Tillsätt kycklingen och sautera tills den är lätt brynt på alla sidor. Lyft över kycklingen till en gryta.

Häll av fettet i pannan, förutom en matsked, tillsätt sedan selleri, lök, morot, purjolök och kryddblandningen och blanda ihop allt tills ni känner kryddornas aromatiska egenskaper.

Tillsätt ett par deciliter av fonden och koka på låg värme under omrörning tills grönsakerna är mjuka

Lägg i kycklingen och tillsätt resten av fonden och krydda och smaka av med salt och peppar.

Täck sedan över och låt sjuda i ca 30 minuter. Ta sedan bort kycklingen och tillsätt riset och låt koka i ca 15 minuter tills riset börjar blir klart. Ta sedan bort skinn och ben från kycklingen och skär i bitar.

Lägg sedan tillbaka kycklingen till soppan. Skala och skär äpplet samt blanda ner dem tillsammans med yoghurten i soppan. Låt sjuda i ca 10 minuter.

Rör sedan i citronjuicen och sedan grädden. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ett kallt glas Marlborough estate Sauvignon Blanc


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Oxsvanssoppa