Oxsvanssoppa

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


90 kr

Du behöver

Oxsvanssoppa

50g talg från nöt
4 oxsvansar
2 stor gul lök
2 hackad morot
4 selleristjälkar
4 kvistar bladselleri
2 lagerblad
4 msk pärlkorn
2 msk vetemjöl
4 msk vatten
Salt och peppar

Gör så här:

Smält ox-talgen i en tjockbottnad kastrull. Stek oxsvansarna, lök och morot tills allt är brynt. Tillsätt sedan vattnet. Bind upp selleri, persilja samt lagerblad och lägg i soppan. Koka upp och tillsätt pärlkorn. Låt sjuda i 4 timmar. Skumma av allt skum som stiger till ytan

Ta bort de stora benen samt selleri, persilja samt lagerblad. Red soppan med mjölet samt smaka av med salt och peppar.

Servera tillsammans med ett glas svalt glas Les Pious


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Ostronsoppa