Raggmunk med fläsk
Raggmunk med fläsk är en riktig husmansklassiker som kombinerar krispiga potatisplättar med salt och knaprigt fläsk. Den söta lingonsylten balanserar smakerna och gör detta till en älskad rätt på det…
Producent Remi Pouizin | Land Frankrike | Region Côtes Du Rhône | |
Årgång 2022 | Typ Rött | Storlek 750 ml | Alkohol 14 % |
Druva 70 % Grenache, 30 % Syrah | Smakstil Fruktigt & Smakrikt | Art. nr. 246901 | |
Lagring Betongtank, ingen fatlagring |
Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé.
Vinet Les Pious består av 70 % grenache och 30 % syrah. Till karaktären har vinet tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé.
Producenten och vinmakaren bakom Les Pious, Rémi Pouizin, rekommenderar att vinet serveras tempererat kring 15-16 grader för att till fullo åtnjuta vinets härliga fruktkaraktär.
Familjen Pouizin har odlat vin på samma plats i Visan, Côtes du Rhône Village, sedan 1922. Odlingen har bedrivits enligt ekologiska principer sedan 1960-talet, och sedan 2004 är vinerna från gårdens 43 hektar AB-märkta, motsvarigheten till vår KRAV-märkning. Vinerna är även certifierade som ekologiska enligt EUs direktiv.
Vingården odlar inte bara vin utan även lavendel, oliver, ängsblommor och vete för att bevara den biologiska mångfalden och följa principerna för ekologisk odling; det enda sättet att långsiktigt gynna naturen och det levande. Biodynamisk odling är en av de stora inspirationskällorna för Rémi, som är medlem i Renaissance des Appellations, en organisation som startades av Nicolas Joly och verkar för att anpassa vinodling till jordmånen och andra förutsättningar enligt biodynamiska principer.
Är ni intresserade av att läsa mer om Remi Pouizin och deras arbete i vingården så hittar du en längre artikel här.
Raggmunk med fläsk är en riktig husmansklassiker som kombinerar krispiga potatisplättar med salt och knaprigt fläsk. Den söta lingonsylten balanserar smakerna och gör detta till en älskad rätt på det…
Stekt Kycklingfilé med Gnocchi och Soltorkade Tomater är en smakrik och mättande rätt där krispiga kycklingfiléer kombineras med mjuka gnocchi, färska grönsaker och smakrika soltorkade tomater. Perfekt för en utsökt…
Krydda generöst kycklingbröstet med salt, spiskummin, chilipulver och peppar. Lägg mjöl på en platt tallrik, mjöla kycklingen på alla sidor och skaka av överskottet. I en stekpanna, värm två matskedar…
Gör så här: Sätt ugnen på 175° och smöra en ugsform stor som den på bilden. Stek kalkonfärsen i smör eller olja tillsammans med vitlök och kryddor. Bryt upp större…
Om ni dansade på 1980-talets disco-dansgolv så hade säkert många av er fått energi genom den då så trendiga vodkapastan. Denna pastarätt har idag fått en liten renässans och passar…
Koka upp vatten till pastan och tillsätt salt när vattnet börjat koka. Rensa svampen och skär i lagom stora bitar. Hetta därefter upp olivolja i en stekpanna och stek vitlöksklyftorna…
Gör så här: Värm ugnen till 240° C. Lägg ut skivad aubergine på två bakplåtar så att de ligger kant i kant med varandra. Pensla bägge sidor av auberginskivorna med…
Gör så här: Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Värm en gjutjärnspanna eller stekpanna på medelhög värme och lägg ner kycklinglåren med skinnsidan nedåt. Stek kycklingen tills den har en…
Gör så här: Värm upp olivoljan i en medelvarm panna. När oljan börja bubbla lite smått så tillsätt svampen och tillaga den i ca 5–6 minuter. Lägg sedan svampen på…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.