Ostronsoppa

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

Art.nr. 5494-02

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ungt, mycket friskt, ursprungstypiskt, något aromatiskt vin med inslag av mineral, päron, svartvinbärsblad, krusbär och citron. Läs mer…


Du behöver

Ostronsoppa

50g smör
50g vetemjöl
900ml fiskfond
12 stora ostron, öppnade och kvartade
2 msk finhackad bladpersilja
1 citron, klyftad
50g smör till servering
smörkex

Värm upp smöret och rör i mjölet med en träsked.

Låt koka i två minuter. Rör i fonden långsamt tills det är lent och tjockt i konsistensen.

Tillsätt ostron och låt sjuda i 3 minuter servera med kex och citronklyftor samt persilja.

Servera tillsammans med en Sancerre.

Låt det smaka!


Föregående inlägg

Oxsvanssoppa

Nästa inlägg