Nässelsoppa med kokt ägg och Sauvignon Blanc

Caravan Sauvignon Blanc

Art.nr. 226007

Caravan Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av krusbär, färska örter, gröna äpplen, nässlor och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk och skaldjur eller till vegetariska rätter. Läs mer…


Du behöver

Nässelsoppa

1 liter nyplockade nässlor, toppskott
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk grönsaksfond
5 kokande vatten
2 dl vispgrädde
4 ägg
Salt
Peppar

Våren är på ingång, igen, och många av oss passar på att ta en härlig långhelg. Så varför inte passa på att ta en härlig promenad och plocka de spröda och fina nässelskott som växer överallt så här års. Nässlor är fulla av vitaminer och mineraler.

Gör så här:

Rensa nässlorna och ta bort rötter samt större stjälkar. Lägg i nässlorna i kokande lätt saltat vatten och låt koka i några minuter. Häll av vattnet i en annan kastrull och spara det. Hacka sedan nässlorna. Fräs smör och mjöl i en kastrull. Späd ut blandningen med spadet som ni nyss hällde av.

Tillsätt sedan fond och resten av vattnet. Låt koka i ett par minuter.  Tillsätt sedan nässlor och grädde.

Smaka av med salt och peppar och mixa sedan till en slät soppa.

Koka äggen och servera dem delade i soppan precis innan servering.

 

Nässelsoppa funkar otroligt bra till viner gjorda på druvan Sauvignon Blanc och här kommer tre förslag.

 

När ni är många: Caravan Sauvignon Blanc

Till lunch i bersån: Marlborough Estate Reserve Sauvignon Blanc

Till den lyxiga förrätten: Sancerre Domaine Vieux Pruniers

 

Hoppas det smakar!