Kyckling Adobo – Världens godaste kycklingrätt!

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


Du behöver

Kyckling Adobo

240ml Soja
120 ml vit- eller risvinäger
240 ml vatten
1 msk hackad vitlök
2 lagerblad
½ tsk nymald svartpeppar
360 ml kokosnötsmjölk
1 hel kyckling, trimmad på fett och skuren i 8 bitar.
Salt & Peppar
Ris

Kyckling Adobo är en filipinsk rätt som enligt många kocka är världens bästa sätt att tillaga kyckling på. Det går även bra att använda fläskkött till denna rätt.

Gör här:

Blanda soja, vinäger, vitlök, lagerblad, peppar, vatten och hälften av kokosmjölken i en täckt kastrull som är tillräckligt stor för att kycklingdelarna ska få plats i ett lager.

Höj temperaturen och låt det börja koka, lägg därefter i kycklingen och sänk värmen till medium låg temperatur. Vänd kycklingen en till två gånger till dess att kycklingen nästan är klar. Detta tar ca 20 minuter. Här kan ni kyla ner allt och lägga i kylen i 24h om ni vill.

Sedan kan ni välja om ni vill steka, grilla eller köra kycklingen i ugn. I detta fall skickar vi den på grillen. När grillen är varm så frigör en yta ca 10 cm från värmen.

Ta upp kycklingen från såsen och torka försiktigt av kycklingen med hushållspapper. Koka upp såsen tillsammans med den resterande kokosmjölken och låt såsen koka ner tills det återstår ca 2dl. Ta bort lagerbladen och håll såsen varm.

Grilla kycklingen tills den är gyllene brun (10-15 minuter, tar lite längre tid i ugn) och server sedan med ris och såsen.  Det är även gott att ånga lite färska grönsaker till!

Till denna underbara rätt serverar vi Org de Rac Organic ett ekologiskt vin från Sydafrika gjort på druvan Chardonnay!


Föregående inlägg
Nästa inlägg