Söt-heta baby back ribs!

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


Du behöver

Ribs

3 Baby back ribs (Kamben) ca 2.3kg
2 msk riven ingefära
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ tsk chiliflakes
2 lime, halverade

BBQ-sås

600 ml sötsur sås
450 ml ketchup
0.8 dl brunt socker
1 msk torkad ingefära
1 msk peppar
½ msk chiliflakes

Smarriga ribs som visserligen tar lång tid på sig, men det blir mer tid till att umgås med nära och kära. Resultatet tål att väntas på!

Gör så här:

Blanda ingefära, chiliflakes salt och peppar I en liten skål. Skölj av revbenen och torka av dem. Om så önskar, lägg ett snitt över det tunna membranet på baksidan och dra av det, detta gör att revbenen blir mörare.

Gnid in revbenen med limen och kläm ut ordentligt med limesaft när ni gör detta steg. Massera sedan in ingefärsblandningen i köttet och se till att alla sidor täcks. Ta sedan plastfolie och slå in varje revben tight och låt sedan ligga i kylen i minst 8h. Gärna dagen innan, låt revbenen bli rumstempererade 30 minuter innan grillning.

BBQ-såsen:

Rör ihop alla ingredienser och låt koka upp, dra ner värmen och låt såsen puttra i ca 30 minuter. Häll sedan på flaska och använd till Ribs, Kyckling, eller grönsaker.

Vid grillning:

Tänd ena sidan av grillen, och värm upp den till mellan 180-200 grader, inte varmare! Stapla revbenen på varandra, på den icke tända delen, och grilla revbenen med indirekt värme i ca 40 minuter. Låt locket ligga på grillen.

Ompositionera revbenen så den längt upp hamnar längst ner osv. Och grilla i ytterligare 40 minuter. Sänk sedan värmen till ca 150 grader och lägg ut dem bredvid varandra, fortfarande på den icke tända delen. Grilla i ytterligare 30 minuter, under tiden pensla på ordentligt med grillsås. Ta av från grillen, låt vila i 30 minuter och servera med resterande grillsås.

Njut av makalöst goda revben!

Till ribsen står vårt kanske bästa grill och allt i allovin Org de Rac Organic för en fin mat och vinmatchning.