Kyckling Cordon Bleu

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Kyckling Cordon Bleu

4 stora kycklingsbröst
salt & peppar
4 tunna skivor skinka eller prosciutto
4 tunna skivor Gruyére
1 dl ströbröd eller panko
1/2 dl hackad färsk persilja
1 stort ägg
1/2 dl vetemjöl
3 msk vegetabilisk olja

Ibland är det de riktigt enkla smakkombinationerna som är godast. Detta klassiska recept är supergott och kan skäras i snacksbitar. Perfekt till helgens mello!

Gör så här:

Värm ugnen till 190°. Trimma bort eventuellt fett på sidorna av kycklingbrösten. Ta sedan en bit ugnspapper och placera på bägge sidor av kycklingen. Banka sedan ut filéerna, en åt gången, så att de blir ca 5mm tjocka. Salt och peppra sedan skivorna.

Lägg sedan kycklingens släta sida nedåt på en arbetsyta och lägg en skiva ost samt skinka på hälften av kycklingbröstet. Vik sedan den icke täckta sidan över skinkan och osten. Pressa ihop kanterna för att täta ordentligt.

Blanda sedan brödsmulor, persiljan, salt och peppar i en grund skål. Vispa ägg och 1 msk vetten i en annan skål och sprid ut mjölet på en tallrik.

Pressa sedan bägge sidor av kycklingen i mjöl samt skaka av eventuellt överskott. Doppa sedan båda sidor i ägg och därefter täck med brödsmuleblandningen. Se till att alla sidor täcks.

Värm sedan upp olja i en tjockbottnad stekpanna på medelhög värme och stek tills den får en fin brynt yta. Detta tar ca 2-3 minuter per sida.

Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form och låt gå klart i ugnen. Sätt en stektermometer i kycklingen och låt den bli 72°.

Servera som den är, med en  fräsch sallad eller en favoritdippsås! Ett par rosepepparkorn ger en extra lyxig touch.

Försvinnande gott och hoppas det smakar!

 


Nästa inlägg