Bakad potatis med vispad fetaost och sumac

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Bakad potatis

1 bakpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk vitlökssalt
50g fetaost
50g grekisk yoghurt
1 rostad rödpaprika, från glas, ca 25g
1/2 tsk sumac
basilikablad eller gräslök som garnering

I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar.

Gör så här:

Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft) Pricka ett par hål i potatisen med en gaffel och baka den i ugnen i ca 1h tills dess att den är mjuk inuti. Blanda sedan olivoljan med vitlökssaltet. Gör ett djupt kors-skär i potatisen och häll i olivoljan samt pensla/gnid in potatisen med oljan. Baka sedan ytterligare i 15 minuter.

Medan potatisen bakar klart så blanda feta och yoghurt i en skål. Rör i paprikan samt ge ett par rejäla drag med svartpepparkvarnen. Ta ut potatisen och låt svalna i en minut, tryck sedan ihop potatisen så att den öppnar upp sig, skopa i röran samt krydda med sumac och garnera med färska örter.

I glaset har vi Spier Signature Sauvignon Blanc, semillon.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg