Bakad potatis med vispad fetaost och sumac


Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon
Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…
Du behöver
Bakad potatis
1 bakpotatis
2 msk olivolja
1/2 tsk vitlökssalt
50g fetaost
50g grekisk yoghurt
1 rostad rödpaprika, från glas, ca 25g
1/2 tsk sumac
basilikablad eller gräslök som garnering
I januari är ibland plånboken lite tunnare så här kommer ett bra budgetrecept som smakar mer än det kostar.
Gör så här:
Värm ugnen till 220 ° (200° för varmluft) Pricka ett par hål i potatisen med en gaffel och baka den i ugnen i ca 1h tills dess att den är mjuk inuti. Blanda sedan olivoljan med vitlökssaltet. Gör ett djupt kors-skär i potatisen och häll i olivoljan samt pensla/gnid in potatisen med oljan. Baka sedan ytterligare i 15 minuter.
Medan potatisen bakar klart så blanda feta och yoghurt i en skål. Rör i paprikan samt ge ett par rejäla drag med svartpepparkvarnen. Ta ut potatisen och låt svalna i en minut, tryck sedan ihop potatisen så att den öppnar upp sig, skopa i röran samt krydda med sumac och garnera med färska örter.
I glaset har vi Spier Signature Sauvignon Blanc, semillon.
Hoppas det smakar!