Sardinpasta med krispigt ströbröd

Bubbelburk (Nyhet)

Art.nr. 754715

Bubbelburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…


Du behöver

Sardinpasta

1 msk olivolja
50g ströbröd
3 vitlöksklyftor, fint hackade
1 rosmarikvist
2x120g sardinburkar
500g passata
50g skivade svarta oliver
350g linguine eller fusilli
1/2 kruka persilja
25g parmesanost

Gör så här:

Hetta upp 1 tsk olivolja i en non-stick stekpanna på låg-medelvärme. Tillsätt ströbrödet och stek under konstant omrörning tills de börjar bli gyllene. Tillsätt ytterligare 1 tsk olja och vitlöken. Stek, rör om, en stund, lägg sedan upp på en tallrik och ställ åt sidan för att svalna.

Fyll en stor kastrull med saltat vatten och att koka upp. Sätt tillbaka stekpannan på medelvärme. Tillsätt resterande 1 tsk olivolja med rosmarin och sardinerna. Tillaga i 2-3 minuter, bryt försiktigt upp sardinerna med en träslev. Häll i passatan, tillsätt oliverna och låt puttra försiktigt i ca 10 min.

Tillsätt under tiden pasta i det kokande vattnet och koka enligt förpackningsanvisningarna. Rör ner persiljan och hälften av parmesanen i ströbrödet. Häll av pastan, spara lite av kokvattnet. Tillsätt en skvätt av vattnet till tomatsåsen tills den är tillräckligt tunn för att täcka pastan, rör sedan i resten av parmesanen. Lägg pastan i såsen och servera i skålar, var och en toppad med en näve av det knapriga ströbrödet.

I glaset, torr och fruktig bubbelburk!


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Pollo con crema