Pepprad oxbringa med katrinplommon och söt silverlök

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Pepprad Oxbringa

ca 2.3 kilo oxbringa
3 msk havssalt
1 msk av fyra peppar
1 krm cayennepeppar
1 krm paprikapulver
0.6 dl solrosolja
4 stora silverlökar, även söt gul lök går bra
5 vitlöksklyftor, hackade
800 ml köttbuljong
3,5 dl urkärnade katrinplommon
1/2 dl hackad färsk persilja

En värmande rätt under årets mörka dagar brukar aldrig vara fel.

Gör så här:

Sätt ugnen på 160°.

Trimma bort fett och senor från oxbringan och rubba sedan in kryddor samt peppar- och saltblandningen ordentligt in i köttet. Fyra peppar består av Svart,Vit, Rosé- och grönpeppar men finns även som färdig blandning.

Värm upp en gjutjärnspanna eller en tjockbottnad ugnskastrull till medium värme, tillsätt oljan och värm upp den i ca 30 sekunder. Tillsätt köttet och låt steka utan att vända det. En fint stekt yta tar ca 8 minuter att få till.

Vänd sedan på köttet och fyll på med lök och vitlök. Tillsätt sedan köttbuljong och sätt folie över samt lägg på ett lock.

Tillaga sedan i två timmar och tillsätt sedan katrinplommon. Tillaga sedan tills köttet är mört vilket tar ca 1 timme. Prova med en gaffel och se om köttet släpper.

Ta sedan av folie och lock och tillaga i femton minuter tills en fin gyllene yta uppstår.

Flytta sedan köttet ur grytan och låt vila i folie i 10 minuter.

Servera sedan med potatis eller valfritt tillbehör, sås från grytan samt garnera med persilja.

Ett fantastisk vin till denna sorts kraftiga kötträtter är Org de Rac Organic.

Hoppas det smakar!