Kopytka Polska dumplings
”Kopytka”, som översatt till svenska betyder ”små hovar”, är en traditionell polsk rätt som bär sitt namn på grund av dumplingsens karaktäristiska, avlånga form som påminner om ett djurs hov.…
”Kopytka”, som översatt till svenska betyder ”små hovar”, är en traditionell polsk rätt som bär sitt namn på grund av dumplingsens karaktäristiska, avlånga form som påminner om ett djurs hov.…
Biff Rydberg är en klassisk svensk kötträtt som har sina rötter från slutet av 1800-talet och är uppkallad efter den svenska kocken Abraham Rydberg. Rätten består vanligtvis av tärnad ryggbiff…
Instruktioner: Bryn köttet: Hetta upp oljan i en stor kastrull på medelhög värme. Lägg i köttet och bryn det runt om. Ta upp köttet ur kastrullen och ställ åt sidan.…
Instruktioner: Förbered purjolöken: Skär bort rotänden och de mörkgröna delarna av purjolöken. Skölj dem noggrant för att ta bort eventuell smuts. Koka dem sedan i saltat vatten i 3-4 minuter…
”Ragù alla Bolognese, eller helt enkelt Bolognesesås, har sitt ursprung i Bologna, Italien, och har en rik historia som genom åren lett till en stor variation av tolkningar. Den mest…
Instruktioner: Förbered spetsbringan: Trimma bort överflödigt fett från spetsbringan, men lämna cirka en halv centimeter för att skydda köttet under grillningen. Applicera din BBQ-rub över hela biten. Låt köttet komma…
Grillad flankstek Ingredienser: 1 flankstek (cirka 1 kg) Olivolja Salt och peppar Förberedelser: Ta ut flanksteken från kylskåpet och låt den komma upp till rumstemperatur. Gnugga in steken med olivolja,…
Picanha är ett favoritköttstycke i Brasilien och andra länder i Sydamerika, uppskattat för sin rika smak och saftiga mörhet. Sous vide-tekniken är ett utmärkt sätt att tillaga det eftersom den…
Ingredienser: För Tournedos: 4 st tournedos, omkring 200g vardera Salt och peppar 2 msk olivolja för stekning För Salsasås: 400g tomater 1 stor rödlök 2 vitlöksklyftor 1 chili (justera beroende…
Hur låter det med en rejäl stek, mosade potatisar med rostad vitlök, stekta champinjoner med timjan och vitlök samt ett kraftigt rödvin från Ribera del Duero? Gott eller hur? Gör…
Gör så här: Sätt ugnen på 180 grader C Koka cannelloni-rören, eller stora pastasnäckor enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och låt svalna. I en stekpanna, värma olivoljan och fräs löken…
Pot au Feu är en fransk klassisker som smakar underbart gott och som dessutom har billiga råvaror. Gör så här: Tvätta och skala alla grönsaker. Skär purjilöken i ca 5…
Picanha, eller rostbiffslock med kappa som vi kallar styckdetaljen i Sverige, är ett mycket smakrik nötkött. Rätten har sitt ursprung i Brasilien. Detta recept har cajuninspirerad kryddning och en matig…
Vad är godast oxfilé eller biff? Varför behöva välja när en t-benstek har båda! T-benstek är en älskad favoritstyckdetalj då den möra innerfilen nästan smälter i munnen samtidigt som ytterfilen…
Gulaschsoppa är fantastiskt vintermat och passar utmärkt efter en lång dag i skidbacken eller ute i vårt vackra vinterlandskap. Gör så här: Putsa bort fett och senor från köttet och…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.