Vegetarisk skagenröra 2.0 med krossad potatis

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

Art.nr. 2251

Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

1 kg potatis
½ dl olivolja
salt

1,5 dl äggfri majonnäs, till exempel Vegme
1,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 rödlök, finhackad
1 grönt äpple, finhackad
0,5 citron, saften
2 msk röd tångkaviar
1 förpackning Vegme Pulled Original, 300 g
salt
svartpeppar

Vi fortsätter vårt samarbete med tidningen VEGO och kommer på onsdagar under hela sommaren publicera utsökta vegetariska recept.

Här kommer en uppdatering av klassikern bakad potatis med skagenröra. En krämig röra med vegme och pulled original och den godaste, krossade och rostade potatisen du kan tänka dig.

Gör så här:

Krossad Potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen med skal på tills den är mjuk.
  3. Sprid ut potatisen på en plåt och krossa den med ett glas. Det gör inget om de går sönder.
  4. Ringla över olivolja och salt. Blanda väl så att de täcks av oljan.
  5. Rosta potatisen i 40 minuter tills den har fått fint med färg.

Skagenröra

  1. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, gräslök, dill, rödlök, äpple, citronsaft, tångkaviar, salt och peppar.
    2. Vänd ner Vegme Pulled Original.
    3. Servera skagenröran tillsammans med den rostade potatisen.

Servera med ett kallt glas Morande Sauvignon Blanc