Vegetarisk skagenröra 2.0 med krossad potatis

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

1 kg potatis
½ dl olivolja
salt

1,5 dl äggfri majonnäs, till exempel Vegme
1,5 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
2 msk finhackad gräslök
2 msk finhackad dill
1 rödlök, finhackad
1 grönt äpple, finhackad
0,5 citron, saften
2 msk röd tångkaviar
1 förpackning Vegme Pulled Original, 300 g
salt
svartpeppar

Vi fortsätter vårt samarbete med tidningen VEGO och kommer på onsdagar under hela sommaren publicera utsökta vegetariska recept.

Här kommer en uppdatering av klassikern bakad potatis med skagenröra. En krämig röra med vegme och pulled original och den godaste, krossade och rostade potatisen du kan tänka dig.

Gör så här:

Krossad Potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen med skal på tills den är mjuk.
  3. Sprid ut potatisen på en plåt och krossa den med ett glas. Det gör inget om de går sönder.
  4. Ringla över olivolja och salt. Blanda väl så att de täcks av oljan.
  5. Rosta potatisen i 40 minuter tills den har fått fint med färg.

Skagenröra

  1. Blanda ihop majonnäs, yoghurt, gräslök, dill, rödlök, äpple, citronsaft, tångkaviar, salt och peppar.
    2. Vänd ner Vegme Pulled Original.
    3. Servera skagenröran tillsammans med den rostade potatisen.

Servera med ett kallt glas Spier Signature Sauvignon Blanc semillon