Vegetarisk toast skagen

Du behöver

Skagenröra

250 g fast tofu
0.5 st rödlök, finhackad
1 st knippe dill, finhackad
0.5 dl äggfri majonnäs
0.5 dl sojayoghurt
1 msk röd tångkaviar
1 st citron, saften
salt
svartpeppar

Till servering

2 skivor bröd
olja att steka i
röd tångkaviar
citronklyftor
färsk dill

Våra vänner på www.vegomagasinet.se gav oss ett nytt vegorecept som är underbart gott.

En riktig svensk klassiker i vegoversion. Här använder sig vi av fast tofu som smulas fint, som sedan blandas med de klassiska smakerna från majonnäs, dill, tångkaviar mm. Det går lika bra att använda svart tångkaviar som röd tångkaviar!

Gör så här

  1. Smula ner tofun i en skål. Blanda med övriga ingredienser och smaka eventuellt av med extra citronsaft, salt och peppar.
  2. Skär brödskivorna diagonalt till trianglar och stek i lite olja så att de får fint med färg. Lägg upp på assietter.
  3. Fördela blandningen på brödskivorna och dekorera med tångkaviar, citronklyftor och färsk dill.