Vegetarisk pad thai

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Vegetarisk Pad Thai

1 paket risnudlar
400 g fast tofu
1 dl majsstärkelse
3 vitlöksklyftor
1 lime, saften
3 msk mörkt socker, farin eller muscovado
0,5 dl tamarindpasta
2 msk ljus sojasås
1 msk vatten
1 tsk chiliflingor
ett knippe salladslök
2-3 dl böngroddar

Servering
1 dl jordnötter
1 lime

Våra vänner på www.vegomagasinet.se gav oss ett nytt vegorecept som är underbart gott.

Koka risnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem under kallt vatten.Tärna tofun och vänd i majsstärkelse så att den täcks helt. Stek sedan i generöst med rapsolja tills de får bra med färg.
Riv under tiden vitlöken och blanda ihop med limesaft, mörkt socker, tamarindpasta, sojasås, vatten och chiliflingor.
Häll såsen över tofun och blanda sedan ner nudlarna.

Skiva salladslöken och vänd ner tillsammans med böngroddarna. Hacka jordnötterna och skär limefrukten i klyftor. Servera genast.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg