Toast med fetaost, rödbetor nötter och ruccola
![](https://www.vinia.se/blogg/vin-och-vanner/wp-content/uploads/sites/2/2023/04/Toast-med-fetaost-och-rodbetor.png)
![](https://www.vinia.se/blogg/vin-och-vanner/wp-content/uploads/sites/2/2023/04/Toast-med-fetaost-och-rodbetor.png)
Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Toast
4 st råa rödbetor
100 g fetaost
1 dl valfria nötter
1 handfull ruccola
4 skivor fullkornstoast
Olja att steka i
Salt och peppar efter smak
Dressing
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 tsk honung
1 tsk dijonsenap
Salt och peppar efter smak
Det är vår eller sommar. Vi vill ha något lätt, snabbt och fräsch. Då passar denna toast perfekt!
Till denna läckra toast passar Morandé Estate Sauvignon blanc perfekt!
Toasten:
- Skiva rödbetorna tunt och stek i en stekpanna med lite olja tills de blir mjuka och gyllenbruna.
- Mosa fetaosten med en gaffel, eller skär skivor.
- Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de blir gyllenbruna.
- Lägg rödbetsskivorna på toasten och toppa med fetaost.
- Strö över rostade nötter.
- Lägg en handfull ruccola på varje toast.
- Ringla dressing över varje toast.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Servera med en frisk sauvignon blanc.
Dressingen:
- Börja med att väga upp olivoljan, balsamvinägern, honungen och dijonsenapen i en skål.
- Rör om med en visp tills alla ingredienser är väl blandade.
- Smaka av med salt och peppar efter önskemål.
- Fördela dressingen jämnt över de färdigstekta toastsen med rödbetor, feta, nötter och ruccola.