Saltimbocca med salvia, prosciutto och citron

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

Art.nr. 7072901

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

En komplex doft av rikt soldränkt aprikos, persika, nybakat bröd och rostade mandlar samsas med en välintegrerad fatkaraktär. I munnen friska citrustoner där lime utmärker sig, silkeslent och krämigt med en lång citruseftersmak som balanseras tillsammans med faten. Läs mer…


Du behöver

Saltimbocca med salvia, prosciutto och citron

4 kalvschnitzlar
8 blad salvia
8 skivor prosciutto
60g vetemjöl
Olivolja
2 msk smör
250 ml marsala vin
Juice från ½ citron
Grönsallad

Saltimbocca är så otroligt gott och väldigt lättlagat.

Gör så här:

Banka ut schnitzlarna tills de är ca 5 mm tjocka. Lägg ett salviablad på schnitzeln och linda in den med en skiva prosciutto. Lägg sedan ett salviablad ovanpå skinkan och platta till. Salta och peppra mjölet. Sikta sedan lite mjöl över köttbiten.

Hetta upp olivolja i en stekpanna och steg sedan schnitzlarna i ca 4–5 minuter på varje sida till dess att skinkan har fått en krispig yta. Ta sedan schnitzlarna från värmen. Häll på marsalavinet och skrapa loss allt från botten av pannan. Smaka av med citronjuice salt och peppar.

Servera tillsammans med stekt potatis eller ett gott rostat bröd, samt en fräsch grönsallad.

Servera med en bättre fatad chardonnay så som Org de Rac Chardonnay reserve.

Hoppas det smakar!