Mello-moules gratinerade med ost

Till dessa moules rekommenderar vi Veuve Ambal

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir (Nyhet)

Art.nr. 7921-01

Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Nyanserad, mycket frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, nötter, choklad och citrus. Mycket matvänligt och i synnerhet till skaldjur. Läs mer…


299 kr

Du behöver

Ingredienser

En påse förkokta blåmusslor eller grönmusslor (finns i frysdisken)
50 g Gryereost (riven)
50 g Parmesan (riven)
1 vitlöksflyfta
4 msk livolja
0,5 dl tröbröd
1 kruka persilja
salt

Här kommer ett recept som imponerar stort fast med en liten insats.
Låt musslorna tina i kylen över natten/arbetadagen. Ta bort ev lock på lusslorna och lägg upp dem i sitt skal på bakplåtspapper på en plåt. Hacka nästan all persilja men spar några kvistar till garnering. Riv vitlöken fint och blanda med olivolja, persilja och en nypa salt i en kopp.
Ös upp lite av vitlöksoljan på varje mussla med en tesked, toppa med riven gryereost, lite parmesan och sist några nypor ströbröd. Grädda i ugnen tills osten smält och ströbrödet blivit gyllene och knaprigt. Servera på ett fint uppläggningsfat eller skärbräda, garnera med persilja och citronklyftor.
Till detta recept rekommenderar vi eleganta bubblor från Lombard; Champagne Lombard Extra Brut Premier Cru Blanc de Noir