Mello-moules gratinerade med ost och Cava Roy

Till dessa moules rekommenderar vi Veuve Ambal

Cava Roy Brut Nature

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Ingredienser

En påse förkokta blåmusslor eller grönmusslor (finns i frysdisken)
50 g Gryereost (riven)
50 g Parmesan (riven)
1 vitlöksflyfta
4 msk livolja
0,5 dl tröbröd
1 kruka persilja
salt

Här kommer ett recept som imponerar stort fast med en liten insats.
Låt musslorna tina i kylen över natten/arbetsdagen. Ta bort eventuellt lock på musslorna och lägg upp dem i sitt skal på bakplåtspapper på en plåt. Hacka nästan all persilja men spar några kvistar till garnering. Riv vitlöken fint och blanda med olivolja, persilja och en nypa salt i en kopp.
Ös upp lite av vitlöksoljan på varje mussla med en tesked, toppa med riven gruyèreost, lite parmesan och sist några nypor ströbröd. Grädda i ugnen tills osten smält och ströbrödet blivit gyllene och knaprigt. Servera på ett fint uppläggningsfat eller skärbräda, garnera med persilja och citronklyftor.
Till detta recept rekommenderar vi Cava Roy Brut nature.