Pollo con crema

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


Du behöver

Kycklingen

700g kycklingbröst
35g mjöl
1 tsk chilipulver
30g olivoja
15g smör
salt och peppar

Den krämiga såsen

300g crème fraîche
100g jalapenos
70g gul lök
1 vitlöksklyfta, hackad
30g olivolja
1/2 tsk torkad oregano
30g smör
300 ml kycklingfond
1 tsk hackad persilja

Krydda generöst kycklingbröstet med salt, spiskummin, chilipulver och peppar. Lägg mjöl på en platt tallrik, mjöla kycklingen på alla sidor och skaka av överskottet.

I en stekpanna, värm två matskedar olivolja och en matsked smör på medelhög värme. Stek kycklingen tills den är genomstekt och lätt brun-gyllen på utsidan (ca 5 minuter på varje sida, beroende på tjockleken av din kyckling).

Lägg över på en tallrik och täck med folie för att förhindra att kycklingen torkar ut. Ställ åt sidan.

Sänk värmen till medium. Tillsätt en matsked olja och fräs jalapeno och lök tills de är mjuka.

Tillsätt vitlök och fräs tills det doftar aromatiskt. Tillsätt kycklingfonden för att deglasera pannan och skrapa upp botten för att ta bort eventuella brynta bitar. Ett tips är att deglasera med en skvätt vitt vin. Tillsätt oregano och låt sjuda tills såsen reduceras till nästan hälften, rör om då och då.

Sänk värmen till låg och tillsätt grädden; låt puttra i 2 minuter under omrörning, då och då. Smaka av med salt och peppar.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan och låt puttra i 2 till 3 minuter till för att tjockna såsen lite.

Garnera med persilja och chiliflakes och servera varm tillsammans med ris.

I glaset Les Pious Côtes du Rhône


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Kroppkakor