Söt vitlökskyckling med örtkryddor

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


Du behöver

Söt vitlökskyckling med örtkryddor

4 kycklinglår
salt och peppar
6 vitlöksklyftor, fint hackade
1 liten lök, hackad
110g brunt socker
120 ml kycklingbuljong
1 msk färsk timjan
1 msk färsk persilja
Ris

Gör så här:

Krydda kycklinglåren med salt och peppar. Värm en gjutjärnspanna eller stekpanna på medelhög värme och lägg ner kycklinglåren med skinnsidan nedåt.

Stek kycklingen tills den har en mörkbrun och krispig yta. Vänd kycklingen och fortsätt tills kycklingen är helt genomkokt, cirka 5 minuter till. Ta bort kycklingen från pannan och lägg åt sidan.

Tillsätt vitlök och lök till kvarvarande kycklingfett och tillaga under omrörning tills lökarna mjuknar och karamelliseras.

Tillsätt brunt socker, kycklingbuljong, timjan och persilja och rör om samt blanda väl. Koka såsen i 1-2 minuter tills den är något reducerad.

Lägg tillbaka kycklingen i pannan och ös med såsen.

Hoppas det smakar!

I  glaset njuter vi av ett ekologisk Côtes-du-Rhône, Les Pious


Föregående inlägg
Nästa inlägg