Fredagsdesserten med Roy Fares – Svartvinbärskompott, färskostkräm och grahamssmulor

Cava Roy Brut Nature

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Svartvinbärskompott

200 g frysta svarta vinbär
50 g vatten
0,5 citron, saften
120 g syltsocker [1,5 dl]

Smulor

50 g smör, rumstempererat
75 g farinsocker [1 dl]
90 g grahamsmjöl [1,5 dl]
0,5 krm salt

Färskostkräm

60 g florsocker [1 dl]
10 g vaniljsocker [1 msk]
200 g färskost
500 g grädde [5 dl]

Att servera desserter i portionsformar känns lite extra lyxigt och lyxiga desserter det kan vi lova när Roy Fares står bakom receptet.

Gör så här:

  1. Svartvinbärskompott
    Koka upp alla ingredienser och låt puttra i ca 5 min. Rör då och då så det inte bränns i botten. Häll över i en ren skål, täck med plastfolie och låt svalna helt.
  2. Grahamssmulor
    Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Blanda alla ingredienser till ett smul. Strö ut det i en form eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ca 8 min.
  3. Färskostkräm
    Vispa grädden med florsocker och vaniljsocker till lättvispad konsistens.
  4. Rör runt i färskosten så det inte finns några klumpar. Blanda sen i lite av gräddblandningen i taget i färskosten.
  5. Montering
    Ta fram valfria glas. Strö lite smul i varje glas. Fyll en spritspåse med färskostkrämen och spritsa sedan en klick i varje glas. Rör runt i svartvinbärssylten för att få en bra konsistens och fyll sedan den också i spritspåse och spritsa i glasen, se till att det kommer på kanterna så sylten syns. Varva på detta sätt några gånger. Servera gärna direkt, men de kan även stå ett par timmar i kylen. Tänk på att smulet då blir lite mjukare.

Häll sedan upp ett glas kall ljuvlig Cava Roy Brut Nature och njut!