Krispiga potatisplättar med gräslök

Domaine de la Bournaire (Nyhet)

Art.nr. 579901

Domaine de la Bournaire (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Potatisplättar

1kg potatis
2 ägg
1 gul lök
2 msk ströbröd
Salt
Peppar
1 stor knippe gräslök
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil

Gör så här.

Tappa upp en stor skål med kallt vatten. Riv sedan potatis och lök och lägg ner i vattnet. Blanda runt och lägg sedan lök och potatisrivet i en kökshandduk och gör till en boll som ni sedan kramar ur allt vatten ur. Lägg sedan i en stor skål och tillsätt salt, peppar, ströbröd samt två vispade ägg samt fint hackad gräslök.

Hetta sedan upp 2-3 msk olivolja och låt en vitlöksklyfta ligga i oljan i ca 4-5 minuter på medium värme. Ta sedan ut vitlöken och värm upp till medium hög värme.

Lägg ut en stor klick av smeten i oljan och pressa plätten platt. Stek sedan i ca 3-4 minuter på vardera sida tills de är gyllene i färgen. Lägg sedan på hushållspapper.

Servera tillsammans med gräddfil, hackad gräslök samt salt och peppar.

Vintipset heter Domaine de la Bournaire!

Hoppas det smakar!

 

 


Föregående inlägg

Musslor med dragon och cider samt clotted cream