Krispiga potatisplättar med gräslök


Vid-A Sauvignon Blanc
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…
Du behöver
Potatisplättar
1kg potatis
2 ägg
1 gul lök
2 msk ströbröd
Salt
Peppar
1 stor knippe gräslök
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
Gör så här.
Tappa upp en stor skål med kallt vatten. Riv sedan potatis och lök och lägg ner i vattnet. Blanda runt och lägg sedan lök och potatisrivet i en kökshandduk och gör till en boll som ni sedan kramar ur allt vatten ur. Lägg sedan i en stor skål och tillsätt salt, peppar, ströbröd samt två vispade ägg samt fint hackad gräslök.
Hetta sedan upp 2-3 msk olivolja och låt en vitlöksklyfta ligga i oljan i ca 4-5 minuter på medium värme. Ta sedan ut vitlöken och värm upp till medium hög värme.
Lägg ut en stor klick av smeten i oljan och pressa plätten platt. Stek sedan i ca 3-4 minuter på vardera sida tills de är gyllene i färgen. Lägg sedan på hushållspapper.
Servera tillsammans med gräddfil, hackad gräslök samt salt och peppar.
Hoppas det smakar!






