Krispiga potatisplättar med gräslök

Domaine de la Bournaire

Art.nr. 579901

Domaine de la Bournaire

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Potatisplättar

1kg potatis
2 ägg
1 gul lök
2 msk ströbröd
Salt
Peppar
1 stor knippe gräslök
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil

Gör så här.

Tappa upp en stor skål med kallt vatten. Riv sedan potatis och lök och lägg ner i vattnet. Blanda runt och lägg sedan lök och potatisrivet i en kökshandduk och gör till en boll som ni sedan kramar ur allt vatten ur. Lägg sedan i en stor skål och tillsätt salt, peppar, ströbröd samt två vispade ägg samt fint hackad gräslök.

Hetta sedan upp 2-3 msk olivolja och låt en vitlöksklyfta ligga i oljan i ca 4-5 minuter på medium värme. Ta sedan ut vitlöken och värm upp till medium hög värme.

Lägg ut en stor klick av smeten i oljan och pressa plätten platt. Stek sedan i ca 3-4 minuter på vardera sida tills de är gyllene i färgen. Lägg sedan på hushållspapper.

Servera tillsammans med gräddfil, hackad gräslök samt salt och peppar.

Vintipset heter Domaine de la Bournaire!

Hoppas det smakar!