Musslor med dragon och cider samt clotted cream


Du behöver
Musslor
1 kilo blåmusslor
Ett par droppar druvkärnsolja
2 små vita lökar, fint skurna
8 salviablad, fint skurna
100g clotted cream
200 ml medeltorr ciders
1 krispigt grönt äpple
2 tsk bladpersilja, hackad
Svartpeppar
Clotted cream
6 dl grädde
Gör så här:
Häll grädde i en skål och ställ den i en kastrull med lätt kokande vatten. Låt grädden sjuda i ca 1 ½ timme utan lock. Det är viktigt att grädden inte kokar. Rör även inte under denna tid. Ställ sedan kallt i kylen i minst 12 timmar.
Skölj och skrubba musslorna ordentligt, släng trasiga och döda musslor. Skalen ska vara hela och slutna, om de har börjat glipa en del så prova att knacka dem mot köksbänken eller med en kniv. Lägg sedan musslorna i kallt vatten i ca 30 minuter innan de tillagas.
Ta sedan en stor kastrull, med lock, och hetta upp på medium värme. Tillsätt olivolja följt av löken. Rör runt försiktigt i ca 3 minuter till den är mjuk. Tillsätt sedan musslorna, salvian samt clotted cream. Lägg på lock och låt kika i 30 sekunder. Häll sedan i cidern och låt koka i ytterligare 3 minuter. Kontrollera att musslorna är öppna, om de inte är de så låt koka i ytterligare 30 sekunder.
Tillsätt sedan det fint skurna äpplet samt persiljan och blanda väl.
Servera i djupa skålar och håll såsen över.
En seriöst rätt behöver ett seriöst vin! Chateau de la Gravelle Gorge matchar som på vilken trestjärnig restaurang som helst!
Hoppas det smakar!





