Musslor med dragon och cider samt clotted cream

Château de la Gravelle, Gorges 2014

Art.nr. 7719101

Château de la Gravelle, Gorges 2014

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet har en gyllengul färg. Doften är fruktig och mycket komplex. Munkänslan är rik och strukturerad med en tydlig mineralitet från terroir dock i en balanserad och rund stil. Fruktiga aromer av vit frukt och blommor. Ett något smörigt slut. Läs mer…


169 kr

Du behöver

Musslor

1 kilo blåmusslor
Ett par droppar druvkärnsolja
2 små vita lökar, fint skurna
8 salviablad, fint skurna
100g clotted cream
200 ml medeltorr ciders
1 krispigt grönt äpple
2 tsk bladpersilja, hackad
Svartpeppar

Clotted cream

6 dl grädde

Gör så här:

Häll grädde i en skål och ställ den i en kastrull med lätt kokande vatten. Låt grädden sjuda i ca 1 ½ timme utan lock. Det är viktigt att grädden inte kokar. Rör även inte under denna tid. Ställ sedan kallt i kylen i minst 12 timmar.

Skölj och skrubba musslorna ordentligt, släng trasiga och döda musslor. Skalen ska vara hela och slutna, om de har börjat glipa en del så prova att knacka dem mot köksbänken eller med en kniv. Lägg sedan musslorna i kallt vatten i ca 30 minuter innan de tillagas.

Ta sedan en stor kastrull, med lock, och hetta upp på medium värme. Tillsätt olivolja följt av löken. Rör runt försiktigt i ca 3 minuter till den är mjuk. Tillsätt sedan musslorna, salvian samt clotted cream. Lägg på lock och låt kika i 30 sekunder. Häll sedan i cidern och låt koka i ytterligare 3 minuter. Kontrollera att musslorna är öppna, om de inte är de så låt koka i ytterligare 30 sekunder.

Tillsätt sedan det fint skurna äpplet samt persiljan och blanda väl.

Servera i djupa skålar och håll såsen över.

En seriöst rätt behöver ett seriöst vin! Chateau de la Gravelle Gorge matchar som på vilken trestjärnig restaurang som helst!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg