Moules frites – Vinkokta musslor och en perfekt vinmatchning!

Domaine de la Bournaire

Art.nr. 579901

Domaine de la Bournaire

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Moules frites

3 nät blåmusslor
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 schalottenlök, finhackade
45g smör
4 dl vitt vin
4dl grädde
4 kvistar hackad persilja
2 kvistar till
3 tomater
Pommes frites

Moules frites är en snabblagad och fantastiskt god rätt vars salta musslor, härliga örter och frasiga pommes, i kombination med en bra torr Muscadet lyfter måltiden till nya höjder.

Gör så här:

Sätt igång ugnen och förbered en plåt till pommes.

Skölj och skrubba musslorna ordentligt, släng trasiga och döda musslor. Skalen ska vara hela och slutna, om de har börjat glipa en del så prova att knacka dem mot köksbänken eller med en kniv. Lägg sedan musslorna i kallt vatten i ca 30 minuter innan de tillagas.

Fräs schalottenlök och vitlök i smör i en kastrull, lägg sedan i musslorna fräs i ca 30 sekunder. Slå sedan på vinet samt lägg ett lock på. Koka musslorna tills de öppnar sig vilket tar ca 3-5 minuter. Ta upp musslorna och släng de musslor som inte öppnats.

Sila sedan buljongen och tillsätt en del av persiljan, dill, grädde och tomaterna. Låt koka så allt blir varm och häll sedan detta över musslorna.

Servera tillsammans med pommes frites och garnera med färsk persilja.

Det är även gott att tärna bakpotatis och koka den snabbt i saltat vatten för att sedan steka i smör.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg