Gnocchi med kyckling, spenat och färska örter

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

Kyckling med Gnocchi

1 msk olivolja
2 kycklingbröst
¼ tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 paket potatisgnocchi
35g smör
1 påse babyspenat
3 msk riven parmesanost
Färska kryddor efter smak. Oregano, salvia

Ibland orkar man inte riktigt stå och böka i köket en hel kväll. Då passar detta snabba och mycket goda recept perfekt!

Gör så här:

Stek kycklingen tills den är genomkokt. Ca 6–8 minuter på varje sida. Låt sedan vila och skär i bitar. Koka gnocchi enligt förpackningens instruktioner. Smält smör i samma stekpanna som kycklingen tillagades i och låt koka tills smöret är gyllenbrunt. Detta tar ca 2–3 minuter.

Tillsätt gnocchi, spenat, färska kryddor och låt koka i 3–5 minuter tills gnocchin fått en fin färg. Tillsätt sedan kycklingen och tillaga i ytterligare 1.2 minuter. Toppa med riven parmesanost.

I glaset en ekologisk chardonnay från Swartland. Org de Rac Chardonnay


Föregående inlägg