Grillade heta räkor och Picpoul de Pinet

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Grillade räkor i god marinad

500g räkor, skalade
4 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 msk hackad persilja
2 msk citronjuice
1 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1/2 tsk svarpeppar

I den härliga sommarvärmen smakar det gott med lite lättare rätter men samtidigt vill vi ha mycket smak. Heta räkor är underbara att doppa i dip och tillsammans med ett läskande glas Villa Blanche så är succén ett faktum.

Gör så här:

Tina räkorna och ta bort skalet. Lägg sedan i en skål och marinera. Då räkor är väldigt möra som de är, så var försiktig med hur länge ni marinerar räkorna. 20 minuter räcker gott och väl.

Hetta upp grilllen/grilllpannan till medium grill.

Trä räkorna på ett spett och grillade sedan 2-3 minuter på vardera sida.

Servera tillsammans med aioli och citronklyftor samt ett glas vitt!

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Toast Skagen