Grillade heta räkor och Picpoul de Pinet


Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Grillade räkor i god marinad
500g räkor, skalade
4 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl olivolja
2 msk hackad persilja
2 msk citronjuice
1 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1/2 tsk svarpeppar
I den härliga sommarvärmen smakar det gott med lite lättare rätter men samtidigt vill vi ha mycket smak. Heta räkor är underbara att doppa i dip och tillsammans med ett läskande glas Villa Blanche så är succén ett faktum.
Gör så här:
Tina räkorna och ta bort skalet. Lägg sedan i en skål och marinera. Då räkor är väldigt möra som de är, så var försiktig med hur länge ni marinerar räkorna. 20 minuter räcker gott och väl.
Hetta upp grilllen/grilllpannan till medium grill.
Trä räkorna på ett spett och grillade sedan 2-3 minuter på vardera sida.
Servera tillsammans med aioli och citronklyftor samt ett glas vitt!
Hoppas det smakar!