Conchiglie med krämig curry och ostsås
Art.nr. 639501
Pink Pet
I doften finns intensiva toner av jordgubbar men också toner av rosor och viol. I smaken har vinet en väl balanserad syra och en viss struktur vilket gör att vinet är också ett perfekt matvin. Även i smaken finns tydliga toner av Jordgubbar och en del hallon. Läs mer…
Du behöver
Conchiglie med krämig curry och ostsås
400g butternutpumpa
300g conchiglie
3 vitlöksklyftor
60g schalottenlök
1 tsk curry
600ml grönsaksbuljong
125g ricottaost
5g basilika
50g riven parmesan
salt
peppar
Pumpa är i säsong och detta krämiga pastarecept med curry är verkligen en rätt man bara vill äta mer av.
Gör så här:
Skär pumpan i kuber, hacka vitlök och löken. Hetta upp olivolja i en panna och stek vitlök och lök försiktigt. Tillsätt pumpan och sautera. Tillsätt curry, salt och peppar och tillsätt grönsaksbuljong. lite i taget. Ungefär som när ni lagar en risotto. Låt buljongen börja sjuda innan ni tillsätter mer.
När pumpan börjat bli mjuk så tryck till den lite innan ni tillsätter ricotta samt basilikablad. Låt allt sjuda på låg värme samtidigt som ni kokar pastan.
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet och blanda med ostsåsen. Sätt ugnen på 200°. Lägg över pastan i en ugnsform och sprid ut parmesanost samt basilikablad.
Baka i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med ett fruktigt och smakrikt rosévin!
Hoppas det smakar!