Penne-pasta med svampsås

Vid-A Sauvignon Blanc

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Penne pasta

400 gram penne-pasta
300 gram champinjoner, skivade
2 vitlöksklyftor, finhackade
250 ml grädde
50 gram riven parmesanost
2 msk olivolja
Salt efter smak
Svartpeppar efter smak
Färska örter (som persilja eller basilika), för garnering
(Valfritt) några körsbärstomater för extra färg och smak

Detta recept för Penne-pasta med svampsås är en krämig och tröstande måltid som är enkel att tillaga. Den kombinerar al dente kokt penne-pasta med en rik och smakfull sås gjord på färska champinjoner, grädde och parmesanost. Det hela förhöjs med en antydan av vitlök och toppas med färska örter för fräschhet. För extra smak och färg kan rätten garneras med körsbärstomater. Perfekt för en snabb middag eller som en del av en större italiensk festmåltid.

Instruktioner:

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Tillsätt penne-pastan och koka enligt anvisningarna på paketet till önskad konsistens. När pastan är färdig, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Medan pastan kokar, värm olivoljan i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt de skivade champinjonerna och låt dem steka tills de börjar få färg, ungefär 5-7 minuter.
  3. Lägg i de hackade vitlöksklyftorna till svampen och fräs i ytterligare en minut, var försiktig så att vitlöken inte bränns.
  4. Sänk värmen till medel och tillsätt grädden till svampen. Låt såsen sjuda i några minuter tills den börjar tjockna. Om du vill ha en tjockare sås, kan du låta den sjuda längre.
  5. Tillsätt den rivna parmesanosten till såsen och rör om tills osten smält och såsen blir jämn. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda den färdiga pastan med svampsåsen tills allt är väl blandat.
  7. Servera pastan varm, toppad med färska örter och några halverade körsbärstomater om så önskas.

Föregående inlägg