Grekiskt lamm och Dafni Psarades


Du behöver
Lammrätt från Lyrarakis
1 kg blandade lammbitar
2.3 dl olivolja
1 stor lök, hackad
1 glas vitt vin
Salt
Peppar
Citronjuice
Igår lanserade vi det grekiska vinet Dafni Psarades och producenten har spelat in en video som visar hur de tillagar ett traditionellt grekiskt lammrecept som passar utmärkt till vinet.
Gör så här:
Häll olivolja i en stor kastrull. Tillsätt lamm och sautera på hög värme tills allt kött fått en fin brynt yta. Tillsätt lök och rör runt tills den fått en fin gyllene yta. Tillsätt vin, salt och peppar och sänk värmen. Lägg på ett lock. Tillaga sedan på låg värme tills dess att vinet har absorberats av köttet. Precis innan ni tar kastrullen från värmen så tillsätt en skvätt citronjuice.
Servera tillsammans med friterad potatis eller pommes frittes.