Gyros på fläsk med pitabröd och tzatziki.

Kedros Liatiko (Nyhet)

Art.nr. 9240101

Kedros Liatiko (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Bärig, mycket frisk smak med inslag av röda vinbär, örter, rabarber, vattenmelon, mineral och grapefruktskal Läs mer…


209 kr

Du behöver

Gyros

1kg benfri fläskkarré
4-6 pitabröd
Sallad
Vitkål

Marinad

3 vitlöksklyftor
1 msk vitvinsvinäger
½ citron (pressad)
Olivolja
Salt, peppar och torkad oregano
Paprikapulver

Tzatziki

3 dl Grekisk yoghurt
1 Gurka
2-3 Vitlöksklyftor (pressad eller riven)
½ citron (pressad)
Olivolja
Salt och peppar

Gör så här:

Skär fläskkarrén i tunna strimlor och lägg i en bunke. Tillsätt allt du behöver till marinaden och blanda runt. Det här momentet kan du göra några timmar innan tillagning. Medan köttet står och marineras i kylen kan du förbereda tzatzikin.

Dela gurkan på längden, använd en matsked och skrapa ur de vattniga fröna. Riv sedan gurkan med ett rivjärn i lite större revor. Lägg gurkan i en kökshandduk och pressa ur det sista vattnet. Gurkan lägger du sen i en bunke och tillsätter de andra ingredienserna och blandar runt. Ställ in i kylen för att vila.

Gör i ordning sallad precis innan du tillagar köttet.