Vegetarisk grönkålscarbonara med soltorkad tomat

Domaine de la Bournaire

Art.nr. 579901

Domaine de la Bournaire

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Till Pastan

linguini eller spaghetti för 4 personer
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
200 g soltorkad tomat, finhackad
1 tsk rökt paprika
2 ½ dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
100 g grönkål
salt
svartpeppar

Till servering

persilja, finhackad

Detta recept är från ett samarbete med världens bästa vegomagasin VEGO!

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Fräs lök och vitlök i olivoljan tills den är mjuk och glansig.
    2. Vänd ner den soltorkade tomaten i stekpannan tillsammans med rökt paprika och grädde. Låt koka ihop i några minuter.
    3. Dra av grönkålsbladen från stjälkarna och hacka. Vänd ner i såsen och krydda med salt och peppar.
    4. Avsluta med att blanda såsen med den nykokta pastan och klipp över lite persilja.

Recept och foto: Julia Tuvesson

Till detta recept rekommenderar vi ett glas Domaine de la Bournaire

 


Nästa inlägg