Världens godaste chokladtårta samt nobelmiddagsvin

Domaine Pouderoux Maury

Art.nr. 780602

Domaine Pouderoux Maury

  • Sötma
  • Fyllighet

Fruktig och söt med inslag av blåbär, anis och läder. Grenachedruvans pepprighet kommer tydligt fram i vinets smak och ger en bra kompletterande och kryddig uppstramning. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Chokladkakan

Smör och mjöl till formen
450g vetemjöl
650g strösocker
155g kakaopulver
17g bikarbonat
8g bakpulver
11g salt
4 stora ägg
350 ml filmjölk
350 ml varmt vatten
115 ml matolja
10 ml vaniljextrakt

Chokladglasyr

340g mjukt smör
225g färskost
155g kakaopulver
15 ml vaniljextrakt
840g florsocker
0.5 dl mjölk, vid behov

När bakade ni senaste en ljuvlig chokladkaka? Detta är vår favorit.

Gör så här:

Värm upp ugnen till 175°C. Smöra tre 23 cm kakformar och pudra med mjöl. Häll av det mjöl som inte fäst på smöret. Blanda mjöl, socker, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en matberedare och blanda på låg hastighet tills allt har blandats.

Tillsätt ägg, filmjölk, varmt vatten, olja samt vaniljextrakt. Blanda på medium hastighet tills allt blandats till en smidig och slät smet. Detta steg tar ett par minuter.

Fördela smeten jämnt i de tre kakformarna och baka sedan i ugnen i 30-35 minuter. Kakan är klar när ni kan sticka en tandpetare i mitten utan att det fastnar chokladkaka på den. Låt sedan kakorna svalna på ett galler i 15 minuter innan ni tar dem ur sina formar. Låt sedan kakorna svalna helt.

Chokladglasyr

Blanda smör och färskost tills det är en fluffig smet. Använd en matberedare eller handmixer för bästa resultat. Tillsätt kakao samt vaniljextrakt och blanda tills att mixats. Tillsätt därefter florsocker genom att skikta 1 dl åt gången. Om smeten blir för torr så späd ut med mjölk så att den är bredbar. Ni vill dock ha en tjock konsistens på smeten. Servera med färska bär.

Hoppas det smakar!

Till denna ljuvliga chokladdessert serverar vi ett glas Domaine Pouderoux som även varit dessertvin under nobelfesten!


Föregående inlägg
Nästa inlägg