Kyckling med paprikagnocchi


The Fox and the grapes
Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…
Du behöver
Kyckling med paprikagnocchi
1 msk olivolja
900g kycklingbröstfilé, i bitar
Salt och peppar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
3 tsk paprikapulver
½ tsk salt
950 ml kycklingfond
500g färsk gnocchi
Grekisk yoghurt
Gör så här:
Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull eller gryta. Värm oljan till medium värme. Tillsätt kycklingen och stek till dess att det inte längre är rosa. Lyft sedan ur och lägg åt sidan.
Tillsätt sedan lök och tillaga tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt därefter vitlöken och stek i ytterligare 1 minut. Rör i tomatpuré och salta. Lägg sedan i kycklingbuljongen och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt gnocchin som får tillagas tills den är klar. Rör sedan i ett par matskedar yoghurt samt kycklingen precis innan servering.
Servera tillsammans med ett glas The Fox and the grapes. Tempererad till ca 16-18° C
Hoppas det smakar!






