Lammlägg samt Gigondas; en stjärna i Rhône

Gigondas, Domaine du Pesquier

Art.nr. 283601

Gigondas, Domaine du Pesquier

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin. Läs mer…


189 kr

Du behöver

Lammlägg

2kg lammlägg
Olivolja
2 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 morötter
¼ rotselleri
2 kvistar rosmarin
1 kvist timjan
1 burk krossade tomater
4dl rött vin

Gör så här:

Skölj av lammläggen och salta och peppra dem. Hetta upp en panna med olivolja och bryn dem på alla sidor. Spara köttsafterna i pannan och slå på rödvinet som får koka upp.

Lägg sedan lammläggen i en gryta eller ugnsfast form tillsammans med lök, vitlök och rotfrukterna samt kryddorna och tomaten. Tillsätt rödvinet och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar tills köttet är mört. Krydda med salt och peppar.

Servera tillsammans med rostad potatis, rödvinsås samt haricot verts.

Till detta recept tipsar vi om vinet Domaine du Pesquier från Gigondas.


Nästa inlägg