Lammlägg samt Gigondas; en stjärna i Rhône
Art.nr. 283601
Gigondas, Domaine du Pesquier
Vacker rubinröd färg, mörk och djup. Doften är fyllig och stärkt med kryddiga toner samt inslag av jordmån. Smaken är intensiv och samtidigt silkeslen, med en stor kropp och väl mogna tanniner. Ursprungstypiska inslag av röda och mörka bär och örtkryddor. Vinet har en bra längd, och är ett harmoniskt vin. Läs mer…
Du behöver
Lammlägg
2kg lammlägg
Olivolja
2 gul lök
5 vitlöksklyftor
2 morötter
¼ rotselleri
2 kvistar rosmarin
1 kvist timjan
1 burk krossade tomater
4dl rött vin
Gör så här:
Skölj av lammläggen och salta och peppra dem. Hetta upp en panna med olivolja och bryn dem på alla sidor. Spara köttsafterna i pannan och slå på rödvinet som får koka upp.
Lägg sedan lammläggen i en gryta eller ugnsfast form tillsammans med lök, vitlök och rotfrukterna samt kryddorna och tomaten. Tillsätt rödvinet och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 3 timmar tills köttet är mört. Krydda med salt och peppar.
Servera tillsammans med rostad potatis, rödvinsås samt haricot verts.
Till detta recept tipsar vi om vinet Domaine du Pesquier från Gigondas.