Mexikansk chorizoburgare
Art.nr. 657301
Caravan Durif
Ungdomligt, fruktigt och mycket smakrikt nyanserat vin med tydligt rostad fatkaraktär. I doften finns aromer av kryddor, örter, mörka bär, plommon och choklad. Vinet har en tät mörk blåröd färg med mjuka men ändå närvarande tanniner. Läs mer…
Du behöver
Mexikansk chorizoburgare
450g köttfärs
1 tsk salt
1 msk chilipulver
150g chorizo, färs
1 msk olivolja
3 hamburgerbröd
Topping
85 g manchego-ost
130 g guacamole
70 g pico de gallo
35g cheddar med chilismak
60 g gräddfil
Ett par bladrucolasallad
Pico de Gallo
100g körsbärstomater, hackade
0,5 kruka koriander
½ röd lök, hackad
½ klyfta vitlök, fint hackad
1 röd chilifrukt, urkärnad
1 lime, all saft, samt zest från halva
Salt & Svartpeppar
Gör så här:
Börja med att göra Pico de gallo. Hacka alla grönsaker, ju finare desto bättre. Tillsätt limezest och smaka av med den pressade limejuicen samt salt och peppar.
Guacamole: Tärna avokado och hacka löken och vitlöken fint. Dela tomaterna och gröp ur kärnhusen. Tärna tomatköttet så fint du kan och strimla bladen från koriandern. Blanda alla grönsakerna tillsammans med limefrukten. Smaka av med salt och peppar.
Chorizoburgarna
Bland ihop alla ingredienser väl. Forma till 3 hamburgarbiffar. Hett upp olivolja i en panna, eller via grillen. Tillaga därefter burgarna på 3 minuter på en sida. Vänd sedan och lägg på manchegost, tillaga sedan i 6 minuter tills all ost har smält.
Grilla även brödet och lägg på en skiva cheddar. Lägg sedan hamburgaren på brödbotten med osten och toppa med Pico de Gallo, guacamole och gräddfil.