Underbart goda köttbullar och Q Malbec

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


Du behöver

Köttbullar

450 g nötfärs
⅔ dl panko eller ströbröd
1 msk hackad persilja
1/4 tsk mald kryddpeppar
1/4 tsk mald muskotnöt
⅔ dl gul lök finhackad
½ tsk vitlökspulver
⅛ tesked svartpeppar
½ tsk salt
1 ägg
1 msk olivolja
5 msk Smör
3 msk mjöl
4 ¾ dl köttbuljong
2 ⅓ dl grädde
1 msk Worcestershiresås
1 tsk. Dijon senap
salt och peppar efter smak

Finns det något godare än svenska köttbullar i gräddsås? Vi vet inte, men det är iaf fantastiskt gott!

Gör så här:

Kombinera köttfärs, panko, persilja, kryddpeppar, muskotnöt, lök, vitlökspulver, peppar, salt och ägg i en medelstor skål. Blanda väl.

Rulla till 12 stora köttbullar eller 20 små köttbullar. Värm olivolja och 1 msk smör i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna och stek dem tills de är bruna på varje alla sidor och är genomstekta. Överför till en tallrik och täck med folie.

Tillsätt 4 msk smör och mjöl i stekpannan och vispa tills det blir brunt. Rör långsamt ner köttbuljong och grädden. Tillsätt worcestershiresås och dijonsenap och låt sjuda tills såsen börjar tjockna. Salta och peppra efter smak.

Lägg tillbaka köttbullarna i stekpannan och låt puttra i ytterligare 1–2 minuter. Servera med potatismos samt en rejäl klick lingonsylt.

I glaset Q Malbec.


Föregående inlägg

Quiche Florentine

Nästa inlägg