Bakad spaghetti och korvgratäng


Francisco Gómez
Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…
Du behöver
Spaghetti och korvgratäng
450 g italiensk korv, typ salsicca
1 medelstor gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1½ tsk oregano
1½ tsk basilika
1 tsk vitlökssalt
1 tsk peppar
430 g burk tärnade tomater
430 g burk tomatsås
170 g burk tomatpuré
280 g burk Rotel
3 ½ dl vatten
110 g färskost
450 g spaghetti
2 msk smör
9 ½ dl mozzarellaost, riven
Gör så här:
Värm ugnen till 175° grader. Smör en ugnsforms alla insidor och ställ åt sidan.
Lägg en matsked smör i en panna och hetta upp. Gröp ur köttet ur en italiensk korv och smula sönder till mindre bitar. När korven är stekt, häll av överblivet fett med en sil och lätt ut sidan.
Tillsätt en matsked smör i pannan och fräs lök och vitlök och skrapa bort eventuella bruna bitar från botten av pannan. Koka tills löken är genomskinlig.
Häll tärnade tomater, tomatsås, tomatpuré, Rotel och vatten i pannan med lök och vitlök. Vispa.
Strö oregano, basilika, vitlök, salt och peppar i pannan, rör om och låt sjuda i cirka 10 minuter.
Lägg tillbaka korven i pannan, tillsätt färskost, rör om och låt sjuda i ytterligare 15 minuter under omrörning då och då.
Medan du förbereder korvblandningen, koka pastan i en stor kastrull enligt anvisningarna på förpackningen för al dente. Låt rinna av, skölj och lägg tillbaka beredd spagetti i grytan.
Tillsätt korvblandningen till spaghettin tillsammans med ¾ av osten se till att allt täcks. Häll blandningen i ugnsformen och toppa med resterande ost.
Täck med folie som penslats med olja och grädda i ugnen i 50 minuter eller tills osten smält. Ta bort folien och grädda i 10 minuter till.
Ta ut ur ugnen och njut!






